MvO Energy Services
Welkom bij MvO Energy Services
MvO Energy Services biedt totaaloplossingen op het gebied van warmtekrachtinstallaties

Bio- en stortgas

MvO Energy Services is gespecialiseerd in bio-WKK’s en stortgasmotoren. Door jarenlange ervaring met bio- en stortgasinstallaties zijn wij in staat om meer rendement uit uw installatie te halen.

Onderhoud bio-WKK

Het onderhoud aan bio-WKK’s is een vak apart en vergt over het algemeen meer inspanning en kennis dan een WKK op aardgas. Onze specialisten hebben deze kennis in huis, wat resulteert in een hogere beschikbaarheid, minder storingen en dus meer draaiuren! Voor het onderhoud van uw bio-WKK bent u bij ons aan het juiste adres.

Bouw WKK

MvO Energy Services bouwt zelf de bio-WKK’s in haar werkplaats. Wij zorgen ervoor dat er een besturing geplaatst wordt, welke automatisch de gashoeveelheid aanpast zodra de gaskwaliteit verandert. Daarnaast heeft MvO Energy Services het juiste meetgereedschap om de gaskwaliteit te meten en de motoren volgens de geldende normen af te stellen.

Olie analyses

Olie analyses zijn essentieel voor biogasmotoren. Door regelmatig oliemonsters te nemen, is het mogelijk om de conditie van de motor goed in de gaten te houden en schades te voorkomen. Ook bij uitgebreide oliebemonstering kunnen wij u ondersteunen en advies geven, neem daarvoor contact op door ons te bellen op +31 (0)297-769 164.

Stortgas

Er zijn in Nederland een aantal stortplaatsen actief, welke niet meer worden aangevuld met nieuw afval. Deze worden wel dermate beheert dat het gas dat vrijkomt, zo goed mogelijk wordt opgevangen en ingezet.

Schadelijke stoffen

In stortgas kunnen ook schadelijke stoffen (denk dan aan bijvoorbeeld silicium en zwavel) zitten. Echter het gas dat opgevangen wordt is bruikbaar voor gasmotoren. Door ook hierbij goede olieanalyses te doen, kan eventuele slijtage in de motor goed gemonitord worden en dus ook tijdig worden bijgestuurd.

Stroomopwekking en warmte

Het is en blijft natuurlijk een mooi gegeven om van afval, dat in het verleden is gestort, de bruikbare vrijkomende gassen te gebruiken voor stroomopwekking en wellicht warmte. Dit kan dan weer gebruikt worden in de omliggende gebieden (denk dan bijvoorbeeld aan stadsverwarming).

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over bio-WKK’s en stortgasmotoren contact met ons op. U kunt ons bereiken op +31 (0)297-769 164 of stuur een mail naar info@mvoenergyservices.nl. U kunt uiteraard ook uw vraag stellen via ons contactformulier. Wij helpen u dan graag verder.

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!