MvO Energy Services
Welkom bij MvO Energy Services
MvO Energy Services biedt totaaloplossingen op het gebied van warmtekrachtinstallaties

Complete motorrevisie en vervanging besturing

22 februari 2017

MvO Energy Services doet op verschillende locaties van Sportfondsen Nederland het onderhoud aan de warmtekrachtinstallaties. Op de meeste locaties betreft het een zwembad, waarbij warmte en stroom gevraagd wordt, en de installaties dus een optimaal rendement behalen.

Eind 2016 hebben wij, op de locatie zwembad De Does, een complete motorrevisie uitgevoerd en de besturing vervangen.  De gasmotor behoeft elke 60.000 draaiuren een motorrevisie in de werkplaats, zodat ook de krukas en nokkenas gecontroleerd kunnen worden.

Volledige revisie

De installatie is veiliggesteld en vervolgens gedemonteerd, zodat deze klaar stond voor transport. Vervolgens hebben wij de motor in de werkplaats volledig gereviseerd en de motor voorzien van nieuwe en/of gereviseerde onderdelen. Denk hier aan cilinderkoppen, zuigers, voeringen, drijfstangen, drijfstanglagers en hoofdlagers. Nadat de revisie is uitgevoerd hebben wij de motor weer naar locatie getransporteerd en de installatie in bedrijf genomen.

Comap besturing

Ook was de besturing dermate verouderd, dat bij eventueel defecte onderdelen van de besturing die vervangen dienden te worden, deze niet of moeilijk verkrijgbaar waren. Hierdoor zou de beschikbaarheid van de motor niet meer gegarandeerd kunnen worden.  Sportfondsen Nederland heeft daarom besloten om de besturing te vervangen voor een Comap besturing.

Op afstand te bedienen

Deze nieuwe besturing biedt ons de mogelijkheid om de installatie op afstand te bedienen en te volgen. Hierdoor kunnen storingen worden voorkomen en de eventuele stilstand worden verkort, waardoor de beschikbaarheid zo hoog mogelijk blijft. De hoge beschikbaarheid resulteert in een hogere energiekostenbesparing.