MvO Energy Services
Welkom bij MvO Energy Services
MvO Energy Services biedt totaaloplossingen op het gebied van warmtekrachtinstallaties

Revisie van een Jenbacher gasmotor

JenbacherOndanks regelmatig en nauwgezet onderhoud, moet ook de gasmotor van een WKK op zijn tijd worden gereviseerd. Dat geldt ook voor de motoren van Jenbacher, die wij tot de beste in hun soort rekenen. Want ook de allerbeste motor voor een WKK installatie is wel eens aan een revisie toe.

Een kleine revisiebeurt vindt plaats op locatie bij de klant, en een grote workshop overhaul voeren wij uit in onze werkplaats. Daar beschikken we over alle benodigde gereedschappen om een Jenbacher motor deels of volledig te reviseren. De revisie van een Jenbacher begint in zo’n geval met het transport gereed maken op locatie. Onze vakmensen zullen de motor daar veiligstellen en zodanig demonteren, dat de motor veilig naar onze werkplaats kan worden getransporteerd.

Werkplaats

Via een speciaal transport komt de motor vervolgens in de werkplaats van MvO Energy Services in Aalsmeer aan. Aan de hand van de servicerichtlijnen wordt de motor daar deels, grotendeels of zelfs geheel gemonteerd. Onderdelen van een WKK worden gereinigd, nauwgezet geïnspecteerd en volgens de eerder genoemde servicerichtlijnen zo nodig gereviseerd of vervangen door nieuwe of gereviseerde onderdelen.

Uiteraard krijgen essentiële zaken zoals de krukas, nokkenas, cilinderkoppen, zuigers, voeringen, drijfstangen, drijfstanglagers en hoofdlagers onze volledige aandacht. Nadat de revisie is uitgevoerd wordt de Jenbacher motor weer transport gereed gemaakt en naar de locatie vervoerd, om daar weer te worden geïnstalleerd.

Revisie of vervanging besturingssysteem

Een WKK kan niet functioneren zonder besturingssysteem. Zo’n systeem is dus net zo essentieel voor de bedrijfszekerheid van de WKK als de Jenbacher motor zelf. Daarom hebben wij de voorkeur om bij de revisie van een gasmotor voor een WKK, ook direct de besturing van de WKK te controleren. Hierbij letten wij niet alleen op de leeftijd en technische staat maar ook op de verkrijgbaarheid van de onderdelen van een WKK. Sommige belangrijke onderdelen kunnen niet meer verkrijgbaar zijn, waardoor er een probleem kan ontstaan als die defect raken. Ook kan het zijn dat gebruiker in de loop der jaren andere eisen heeft gesteld met betrekking tot de besturing van de WKK. In beide gevallen zal een vervanging van het besturingssysteem dan de enige optie zijn.

Voordelen

Een nieuw, modern besturingssysteem van een WKK heeft diverse voordelen. De WKK installatie kan met een moderne besturing namelijk op afstand worden bediend en gemonitord. Dat kan zelfs door middel van een app op een smartphone of tablet. Dat is niet alleen veel makkelijker, door de betere bewaking van de toestand van de installatie wordt ook de bedrijfszekerheid van de WKK installatie verbeterd.

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!