MvO Energy Services
Welkom bij MvO Energy Services
MvO Energy Services biedt totaaloplossingen op het gebied van warmtekrachtinstallaties

Uitbreiding kascomplex kwekerij Midbos

11 september 2019

MvO levert weer een mooi staaltje vakwerk

In Maasdijk  bij kwekerij Midbos zijn wij begonnen met het realiseren van een uitbreiding van het kascomplex. Tijdens deze uitbreiding wordt er een groot deel aan de bestaande kas gebouwd. Hierdoor kunnen zij meer bloemen produceren en zich op de markt nog beter profileren.

Om dit project te kunnen realiseren zijn er veel verschillende partijen betrokken. Hiermee konden we we tijdens diverse bouwvergaderingen goede en duidelijke afspraken maken. MvO werd gevraagd om zorg te dragen voor het leveren en installeren van de warmtekrachtinstallatie en ReduNOx om de FertiCO2 rookgasreiniger te leveren en te installeren.

FertiCO2 rookgasreiniger

ReduNOx en MvO hebben hierop dit geheel ge-engineerd en op papier uitgewerkt. Met het plaatsen van een MTU 12V en de FertiCO2 rookgasreiniger zal LMC Midbos veel energiekosten besparen. De WKK genereert circa 1.160 kWe en de FertiCO2 rookgasreiniger zorgt voor de benodigde CO2 die gevraagd is voor hun prachtige chrysanten.

Warmtekrachtkoppeling

Zoals te zien is op de foto’s werd op een braak liggend stuk grond een betonnen vloer gestort ten behoeve van de warmtekrachtkoppeling, en een kassengeraamte geplaatst. We hebben de set van A tot Z opgebouwd. We hebben eerst de lijnen uitgezet waar de omkasting komt te staan. Daarna zijn we begonnen met het uitzetten van alle punten waar de overige onderdelen gepositioneerd moeten worden.

Met een grote kraan hebben we de onderdelen op hun plaats gezet en konden we, samen met onze installateurs (van der Goes en Enwell), aan de slag. Ondanks de enorme hitte die in deze projectperiode regelmatig aan de orde was, hebben onze specialisten keihard doorgewerkt. Op deze manier zijn we volgens planning stap voor stap steeds verder gekomen.

Vervolg

De komende weken zullen we verder gaan met het laatste mechanisch installeren en vervolgens zullen we elektrisch alles gaan aansluiten. Het is een schitterende opdracht die we kregen, waar we ook trots op zijn dat deze ons gegund werd. We gaan er dan ook alles aan doen om het project perfect op te leveren. Hierdoor kunnen we gezamenlijk een goede relatie aangaan waarbij iedereen zijn of haar wensen kan aangeven die wij vervolgens waar kunnen maken. Wij houden jullie de komende weken op de hoogte van de voortgang!