MvO Energy Services
Welkom bij MvO Energy Services
MvO Energy Services biedt totaaloplossingen op het gebied van warmtekrachtinstallaties

Stortgas WKK

Bio stortgas motorEr zijn in Nederland een aantal stortplaatsen actief, die niet meer worden aangevuld met nieuw afval. Deze stortplaatsen worden wel dermate beheerd, dat het gas dat vrijkomt, zo goed mogelijk wordt opgevangen en ingezet.

Schadelijke stoffen

In stortgas kunnen ook schadelijke stoffen (denk dan aan bijvoorbeeld silicium en zwavel) zitten. Echter, het gas dat opgevangen wordt, is bruikbaar voor gasmotoren. Door ook hierbij goede olieanalyses te doen, kan eventuele slijtage in de motor goed gemonitord worden en dus ook tijdig worden bijgestuurd.

Stroomopwekking en warmte

Het is en blijft natuurlijk een mooi gegeven om van afval, dat in het verleden is gestort, de bruikbare vrijkomende gassen te gebruiken voor stroomopwekking en wellicht warmte. Dit kan dan weer gebruikt worden in de omliggende gebieden (denk dan bijvoorbeeld aan stadsverwarming).

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over stortgasmotoren contact met ons op. Bel ons op +31 (0)297-769 164 of stuur een mail naar info@mvoenergyservices.nl. U kunt uiteraard ook uw vraag stellen via ons contactformulier. Wij helpen u dan graag verder.

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!