H2 Ready

MvO Energy Services is volop bezig met de toekomst.

Waterstof:

de duurzame toekomst voor WKK

Voor de WKK ligt de toekomst bij H2 oftewel waterstof, waarbij waterstof wordt omgezet naar warmte en stroom. Op dit moment zijn de ontwikkelingen van een op waterstof draaiende WKK volop in beweging.

Wat is waterstof eigenlijk?

Waterstof (H2) is een geurloos en kleurloos gas. De productie van waterstof moeten we zelf realiseren. Dat gebeurt door water op te splitsen in waterstofgas en zuurstof.  

Volgens de Europese Commissie en het Nederlandse kabinet wordt waterstof het nieuwe duurzame gas. Waterstof is echter alleen maar duurzaam als het wordt gemaakt door duurzaam opgewekte elektriciteit.

Waterstof in WKK

kansen en uitdagingen

Het aanschaffen van een waterstof WKK kan op dit moment nog een stap te ver zijn. Waterstof is nog niet overal beschikbaar en dit zal nog jaren duren. Gasunie zal het waterstofnetwerk in Nederland de komende jaren gaan aanleggen.

Moet u dan nog wachten met de aanschaf van een nieuwe WKK? Nee, de meeste nieuwe WKK’s zullen omgebouwd kunnen worden naar op waterstof draaiende machines.

Dit kan dan gebeuren tijdens het groot onderhoud. Onderdelen, zoals zuigers en cilinderkoppen, zullen op dat moment toch aangepakt moeten worden. Dit is het beste tijdstip om de machine om te bouwen tot een waterstof WKK.

Tot de tijd dat de waterstof 100 procent beschikbaar is, bent u op deze manier met een aardgas WKK goed voorbereid op de toekomst.

In de toekomst kan met een apparaat dat waterstof produceert, een zogeheten electrolyzer, de WKK voorzien worden van de benodigde waterstof. Hiervoor kunt u gebruik maken van het overschot aan elektriciteit wat niet kan worden terug geleverd aan het net.  De warmte die hierbij vrijkomt kan gebruikt worden in uw pand of kas.

Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, zodat wij u goed kunnen informeren.

Eigen besturingssysteem

MvO Energy Services heeft ook een eigen besturingssysteem in het leveringsprogramma. Dit systeem is geschikt voor de meeste motoren en kunnen wij tegen een scherpe prijs leveren.

Heeft u vragen over onze aanpak, service of onderhoudscontracten?

Wij staan voor u klaar.

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.